Drents museum

Het Drents Museum is een museum met internationale allure dat jong én oud inspireert met verhalen over archeologie, kunst en geschiedenis.

Het museum is een echte publiekstrekker, bekend van zijn grote blockbusters op het gebied van Archeologie, Hedendaags Realisme en Kunst 1885-1935. Het trekt bezoekers uit het hele land. Met een oppervlakte van ruim 4600 vierkante meter is er voor iedereen wat te zien en te beleven.

De grote tentoonstellingen worden gepresenteerd in de nieuwe museumvleugel, de vaste collectiepresentaties en het Kindermuseum Boordevol Energie in het historische museumgebouw.

Zwemplas Loomeer

’t Loomeer in boswachterij Schoonloo is een heerlijke zwemvijver met een zandstrand, geschikt voor klein en groot. Bij de kiosk kun je op zomerse dagen voor eten en drinken terecht. Ook zijn er picknickplaatsen en toiletten. Het nabijgelegen heide- en vennengebied De Tweelingen is een mooie plek om te wandelen.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord

Het openluchtmuseum laat het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden op diverse manieren zien. Het openluchtmuseum is toegankelijk voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen is een grote speeltuin aanwezig en een kinderboerderij. Het terrein is rolstoelvriendelijk, er zijn rolstoelen te leen bij de kassa, en er zijn aangepaste toiletten.

Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Het kan: een wereldexpeditie maken in één dag. In WILDLANDS reis je door de jungle, de savanne en het poolgebied. Als echte avonturier ontdek je nieuwe werelden, sta je oog in oog met wilde dieren en beleef je spannende avonturen. WILDLANDS is een nieuw type themapark. 22 hectare actief avontuur, natuur en cultuur.

Museumdorp Ovelte in Orvelte

Als u door Orvelte loopt ziet en voelt u geschiedenis. Orvelte is het #oerdorp van Drenthe. En dat zeggen wij niet zomaar! In een oorkonde uit 1362 wordt het dorp aangeduid als Oervelde. Deze oudste notatie geeft de afkomst van de plaatsnaam aan: het dorp “Over het veld”.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van meer dan honderdduizend Nederlandse Joden, Sinti en Roma in herinnering gehouden.

Hunebedcentrum in Borger

Drenthe is uitgeroepen tot de oerprovincie van Nederland. Om deze oerwereld te ontdekken mag een bezoek aan het Hunebedcentrum niet ontbreken. Ontdek Drenthe en begin bij het Hunebedcentrum.

Boomkroonpad in Drouwen

Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad.